Jak správně připravit kojenecké mléko?

kojeni_mliko

1. Při přípravě kojeneckého mléka postupujte podle návodu.
2. Před přípravou kojeneckého mléka si umyjte ruce. Láhev, savičku a další nádobí je potřebné sterilizovat. Kojenci ještě nemají plně vyvinutý imunitní systém a jsou náchylnější k infekcím.
3. Na přípravu používejte zásadně kojeneckou vodu. Vodu převařte a nechte vychladnout na teplotu 40 °C. Voda s vyšší teplotou by totiž mohla zneaktivnit některé složky kojeneckého mléka. Vodu vlijte do láhve.
4. Odměrkou vsypte předepsané množství prášku do vody. Nikdy nepřidávejte o odměrku navíc, abyste dítě více zasytila – svému děťátku tím jenom způsobíte bolest bříška.
5. Uzavřete láhev a protřepávejte tak dlouho, než se prášek rozpustí.
6. Před podáváním si ověřte teplotu mléka kápnutím na vnitřní stranu předloktí. Je-li teplota v pořádku, ihned podávejte.
7. Mléko, které dítě nevypije, vylijte.

Typy příkrmů